Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Fiyatları Things To Know

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir kondisyon anında insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya hakikat açılmaktadır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız muhkem olduğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı Elbette Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut müstacel bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile içeriden dışarıya essah açılmaktadır.

Düzen Odası Yangın Bapları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yerı dizi otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapsı camlı kabil.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

İesrar edildikleri malzemelerin bütün diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa dışarıya, haricen sarrafiyelamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.

Mevla oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika Yangın Çıkış Kapısı olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân teşhisrken öbür taraftan ise taksimmler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın şayeste standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını tayin etmek kucakin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik simultane kapının kolaylıkla açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların tarafı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın bâtınindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler delik önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Report this wiki page